Livingul redus ca suprafață este întâlnit adesea la apartamentele de bloc, fiind și mai greu de pus în evidență. Trebuie știut ce tip de mobilă poate fi încadrată în acel spațiu, ce culori să folosiți, cum să le combinați, ce elemente de decor sunt necesare.
GALERIE FOTO
În general, ca și corpuri de mobilier, un living trebuie să conțină o canapea de mici dimensiuni, o măsuță cu două scaune elegante sau cu două fotolii, ferestre cât mai mari dacă este posibil, deoarece lumina naturală dă impresia de spațiu mai mare și un televizor amplasat pe unul din pereți. Corpul de iluminat depinde de amenajarea interioară a spațiului; poate fi o lampă suspendată, de mari dimensiuni sau doar o aplică care poate fi lată, pe tavan. Și spoturile aduc un plus de efect.
Vezi si: 40 + de Livinguri Moderne : cele mai bune idei de amenajare si poze
Dar să o luăm încet. Culorile neutre sunt cele mai indicate când vine vorba de amenajarea livingului. Faptul că nu folosești culori aprinse, vii, e un lucru bun, deoarece, în caz contrar, spațiul va părea foarte încărcat, greu. Sau, și mai potriviți sunt pereții albi, care vor da libertatea de a alege elementele de decor dorite. Și, dacă totuși doriți ceva aparte, puneți-vă amprenta doar asupra unui perete; vopsiți-l în culoarea dorită și optați pentru cel din spatele televizorului.
Citeste si: 24 de șeminee moderne care ne vor încălzi iarna aceasta
Poți opta și pentru tapet și chiar unul îndrăzneț; până la urmă vorbim despre un singur perete ce va fi scos în relief. Poate fi un tapet cu dungi albe și negre, unul floral, unul cu modele geometrice etc. Așa cum am specificat, un living la bloc are dimensiuni reduse, dar cu puțină imaginație poate fi amenajat ca la carte: o canapea mai mică, fotolii mici sau fără picioare, măsuța de cafea de mici dimensiuni. Cine s-a ocupat de reamenajare și deține un open-space poate delimita bucătăria de living prin tot felul de elemente: un fel de etajeră creată din romburi, cu polițe.
Vezi si: 10+ IDEI GEOMETRICE PENTRU PERETI
Pentru spațiile de depozitat, apelează fie la dulapuri cu cât mai multe sertare încadrate, dar pe verticală sau la polițe.
Cine deține un living cu pereții înalți, poate opta pentru draperii lungi până la podea, transparente sau semitransparente. De asemenea, puteți să vă jucați cu imaginația și să creați forme din oglinzi pe unul din pereți sau să amplasați o operă de artă interesantă care va capta atenția invitaților.
Citeste si: 12 modele de draperii pentru ferestre armonioase
Tot ca și sfat util, dacă nu aveți suficientă lumină în living, atât de utilă pentru spațiile mici, înguste, apelați la amplasarea unei oglinzi mari pe un perete. Va fi de folos în lipsa ferestrelor mari. Folosește ca elemente de decor piese în alb, negru, gri, din lemn natural, pentru a nu lăsa acea notă de rece, elemente din cupru, metal, design industrial.
Living cu piese geometrice
Este un living modern, interesant: piesa de atracție va fi un tablou mare, amplasat pe peretele din spatele canapelei, având o combinație de romburi, triunghiuri, predominând culorile muștar, alb, verde, gri și alb. De asemenea, pentru a se asorta, covorul din living va trebuie să fie tot cu modele geometrice, dar de data aceasta să nu aibă mai mult de două culori, și unele sobre: gri cu alb, gri cu maro deschis. Pereții vor fi albi, scaunele negre, iar canapeaua poate fi atipică: de exemplu, într-un bleu.
Vezi si:Accesorizarea si Personalizarea Frumoasa si Eleganta a Camerei de Zi
Hai să ne mai jucăm cu modelele geometrice. Ce ziceți de un living cu pereți albi (n.r. lăsați pereții albi pentru a putea jongla cu culorile de orice fel), o canapea cu două locuri cu verde, cu două perde decorative albe și una cu buline verzi, galbene și albe, un fotoliu alb cu dungi negre, o măsuță de cafea albă, rotundă, un taburet alb cu margini negre, la o fereastră draperii verzi. Pe măsuță ar fi ideală o vază galbenă, cu flori de câmp, iar într-un colț, un lampadar mai mic.
Tot pentru a ne juca cu forme geometrice, puteți amplasa o canapea ușor ovală, finalizându-se într-un cerc, gri închis, un taburet oval in mijloc, ce poate ține loc și de măsuță, gri deschis cu dungi negre, ușor trasate, dar și pereții să fie in gri inchis. Draperiile să fie galbene, lungi până la podea, iar mijlocul tavanului să fie in galben, cu spoturi. Pernele decorative ar trebui să fie galbene și gri deschis. S-ar potrivi și un fotoliu negru, din piele sau imitație de piele. Ar merge și o poliță pe perete, cu vaze cu flori și un tablou cu valurile mării.
Vezi si: Decoratiuni interioare 25 de exemple de interioare elegante
Ce ziceți de un living in turcoaz? Este mic, cu pereți albi și este compus din corpuri de mobilier pe un perete, cu suport pentru televizor, mobila fiind turcoaz cu alb, in față cu canapeaua in formă de L, gri, cu perne decorative turcoaz, in centrul incăperii o măsuță de cafea, dar una aparte: cu suport din lemn alb și blatul din sticlă, inauntru aflându-se scoici, pietre turcoaz. Nu va lipsi mocheta gri, asemănătoare culorii canapelei și un tablou de mari dimensiuni cu o mare involburată.
Idei sunt; important e ca fiecare să-și dorească să facă din .living, chiar și unul minimalist, ceva aparte, deosebit, să atragă atenția și admirația celor ce vor trece pragul locuinței.
Recomandare: 16 Scări minunate de interior pe care le veți dori să le aveți în casă
Dacă locuiți într-un apartament, probabil că salonul dvs. este de dimensiuni reduse. Nu aveți spațiu suficient, dar doriți să aveți o cameră de zi modernă. Vă oferim soluția potrivită pentru stilul de cameră mica în cel mai bun și adecvat mod. Cu ideile noastre, vom incerca sa va inchidem lucrurile de care aveti cu adevarat nevoie pentru un design frumos al casei.
De fapt, nu aveți nevoie de o cameră de dimensiuni mari pentru a avea un design spectaculos. Ceea ce aveți nevoie pentru camera de zi sunt culori vibrante, care vor îmbunătăți atmosfera de acolo. Unii designeri au crezut că, în locuri mici, este foarte important să evitați plasarea mobilierului voluminos. Trebuie să economisiți spațiu pentru a adăuga ceea ce aveți cu adevărat nevoie. Daca econimisiti spatiu, veți avea două camere într-una. Cameră de zi și sală de mese într-un singur loc. Adăugați accent galben, accent portocaliu sau verde pentru o cameră de zi pozitivă și vibrantă. Canapele, măsuța de cafea, candelabru și oglinda sunt cele mai importante mobilier pentru camera de zi. E simplu și drăguț de decorat o cameră.
Citeste si: Cum decoram peretele cu TV-ul din Living
Sunați-vă prietenii și relaxați-vă cu o cafea rapidă și un ceai rece. Creați un salon pentru familia și prietenii dvs. Urmariti pozele de mai jos si proiectați camera de zi mică folosind culori vibrante. Lasă-ți părerea dvs. într-un comentariu. Găsiți design-ul potrivit pentru dvs., cu ajutorul nostru !