Bucatarie americana in nuante de crem

Bucatarii Moderne in Stil American – Iti plac?

Bucătăriile americane sau cele open-space, căci despre ele vorbim, prind tot mai mult in țara noastră, când vine vorba de amenajarea spațiului pentru gătit și servit masa. Faptul că poți comunica cu cei prezenți in casa ta, gătind in același timp, este un avantaj și este luat in calcul de tot mai multe persoane. Ideea a apărut la finele anilor 30 când arhitectul Frank Lloyd Wright a ținut cont de bugetul limitat al unui cuplu tânăr și a combinat bucătăria cu livingul, iar de aici proiectul a ajuns in mai multe locuințe.

 

 

GALERIE FOTO

Și, uite așa, gătiți liniștiți,luați parte la conversațiile din living, acesta devenind de altfel și principalul avantaj al unei bucătării in stil american.
O bucătărie amenajată in stil american mărește vizual spațiul: faptul că unește două încăperi, nedespărțite de vreo ușă, duce la o viziune amplă a bucătăriei, iar dacă mai aveți și ferestre largi, mari, lumina naturală din abundență contribuie la acest avantaj.

De asemenea, dacă e să vorbim de avantaje, nu va trebui să deschideți și să închideți uși după uși, mai ales când se va servi masa și aveți veselă, tacâmuri de cărat. Este un aspect util și important.

Citește și: Bucatării în aer liber care vor face gătitul distractiv

Să nu uităm de copii: aceștia se pot juca liniștiți in living sau pot viziona un film in timp ce voi gătiți, având avantajul și de a-i supraveghea. Din păcate, există și dezavantaje, iar acestea vizează in primul rând mirosul preparatelor. Poate doar o hotă performantă să mai elimine din arome, dar in general mirosurile sunt răspândite dintr-o încăpere într-alta. In cazul in care locuiești la bloc, vrei să renovezi spărgând pereții pentru a uni încăperile, ai nevoie de aprobări de la primăria de care aparții și de la asociația de proprietari din zonă.

Amenajând bucătăria cu livingul va exista mai mult spațiu, iar proprietarii vor avea și libertatea de a aranja încăperea cum vor. Și, dacă e bucătărie americană, nu trebuie să lipsească insula. In ceea ce privește amenajarea bucătăriei open-space, aceasta poate fi aranjată pe un perete, adică amplasarea pe acel perete a electrocasnicelor și a chiuvetei, pe doi pereți – adică bucătărie in formă de L, in formă de potcoavă, bucătărie cu insulă.

Ca și culori, ideală ar fi o bucătărie in crem, cu mobilier alb, multe dulapuri pe perete, tipic americanilor, o insulă cu blatul negru, celelalte blaturi ale dulapurilor tot in negru, scaune negre, lămpi suspendate cu suport negru. Crem vor fi pereții și gresia.

Vezi și: Bucătării mici, dar cu un stil mare

Sau, o altă bucătărie specific americanilor, poate fi in alb și gri: corpuri de mobilier în alb, cu blat gri, din ceramică, gresie gri, un frigider gri cu negru. In general însa, bucătăriile americane mizează pe alb și negru și ne referim la cele moderne.
Sunt și proprietari ai imobilelor ce preferă să pună accent pe bucătărie, și una in stil american.

Ce înseamnă? Bucătărie mai mare decât livingul. E bucătărie în stil american, cu open-space spre sufragerie. Asta pentru că, într-o casă spațioasă, există și un colț dedicat livingului.Ce avem într-o astfel de bucătărie? O insulă, lungă de aproximativ 3 metri, iar alături o masă unde pot sta chiar și 12 persoane. Iar pentru un efect garantat, masa se află în dreptul ușii ce dă spre grădină: spațiu verde, flori, un balansoar, o fântână.

Recomandare: 40 Idei de bucatarii albastre si confortabile

De vis. Mai mult, bucătăria este legată de sufragerie, dar podeaua diferă total, probabil pentru a trasa de unde începe o încăpere și de unde cealaltă. Podeaua din bucătărie e albă, gresie, in timp ce cea din sufragerie maro, un parchet masiv, dar de culoare deschisă. Și-n sufragerie este amenajată o masă; există o bibliotecă, o canapea comodă, elegantă, iar fiecare va decide unde va servi preparatele. Ideea expusă vizează insă casele spațioase, unde se permite luxul de a avea mai multe colțuri de relaxare: bucătărie in stil american, lipită de sufragerie, alături un living.

Idei pentru separarea celor două zone, totuși unite
Dacă livingul se află in continuarea bucătăriei, cele două încăperi trebuie să aibă totuși elemente ce le fac distincte. Vorbim, in primul rând de podea. In bucătărie,optați pentru gresie, iar in living pentru parchet. Iluminatul trebuie accentuat în bucătărie, prin lămpi suspendate, in mărimi mari, pentru un bun efect, spoturi la dulapuri, în timp ce-n living, în afara lustrei,optați doar pentru un lampadar, care va fi aprins la nevoie.

Citește și: 35+ Insule de bucatarie, minunate si utile

Optați la insulă, doar pe una dintre părți, respectiv cea care dă spre living,pentru amenajarea unui mini-bar. Pe o parte se va servi masa sau găti, pe cealaltă se vor prepara și gusta băuturile.
Diferențe se pot face și in privința pardoselii: puteți înalta ușor pardoseala in bucătărie, poate a locului de servit masa, iar in living va rămâne la dimensiunea normală. Lucru valabil și-n privința tavanului.

In bucătărie, se poate realiza un tavan fals, lăsându-l înalt cum este in living.
Ideea este că bucătăriile in stil american, cele open-space sunt tot mai des pe lista celor ce-și renovează locuințele sau care o iau de la capăt cu casa. Nimic nu-i mai plăcut decât să dispun de un spațiu foarte mare pentru gătit, servit masa, comunicat in tot acest timp cu prietenii și admirând imaginea grădinii zărită prin ferestrele mari. Va fi mai mereu, în ciuda, pregătirii preparatelor, un spațiu aeristic, curat.

Vezi și: 10 Modele de bucatarii pe alb

Azi ți-am pregatit cateva bucatarii moderne in stil american dar care se pot reproduce si la noi foarte usor. Ai nevoie doar de un meserias bun care face mobila la comanda.

Vezi mai sus pozele de unde te poți inspira și tu.

sursa foto

Share this...