Amenajarea Unei Camere Mici

Daca de fiecare cand deschizi usa camerei, abia te strecori pe culoarul ingust care mai ramane intre pat si dulapul de haine, lovindu-te mereu de scaune si neavand niciodata indeajuns de multa lumina, inseamna ca te afli in cazul unei camere mici.
Afla, in cele ce vor urma, cum sa iti amenajezi camera mica astfel incat sa profiti la maxim de tot spatiul pe care ii ai, si sa ii oferi, totusi, un aspect aerat, spatios si luminos.

amenajarea-unei-camere-mici-2

  • Culoarea Peretilor

Este cunoscut deja rolul culorilor inchise de a micsora, iar al celor deschise de a largi. De aceea, in loc sa optezi pentru albastru, visiniu, portocaliu, indigo, violet sau alte culori intense pe peretii camerei tale, care vor ingusta camera deja foarte mica, alege culori deschise precum bej, roz nude, chiar verde foarte deschis – culorile luminoase vor sublinia spatialitatea oferind o nota confortabila, de lumina si claritate.

amenajarea-unei-camere-mici-3

  • Mobila cu Roluri Multiple

Deoarece problema camerelor mici nu este noua, nici producatorii de mobila nu sunt necunoscatori ai problemelor care vin odata cu aceste spatii. Poti gasi pe piata diverse paturi care atunci cand se inchid joaca rol de suport sau cuier, sau dulapuri diverse care pot lua multiple forme si utilizari (ex: de biblioteca), speciale pentru spatiile mici. Acestea sunt eficiente si vor largi considerabil aria libera in spatiul camerei tale – in care poti aseza un covoras pufos, de care te poti bucura ca absoarbe lumina. De asemenea, aranjeaza totul cat mai aproape de pereti, lasand mijlocul liber, pentru ca atunci cand soarele ce intra pe fereastra, si se reflecta drept in mijlocul camerei, vei avea spatiul mult dorit si te vei bucura de o camera ce pare mult mai mare.

amenajarea-unei-camere-mici-5

  • Mobilarea Eficienta

O masuta care se poate lipi de perete atunci cand nu este necesara, printr-o balama simpla, si un scaunel pliabil sunt solutia perfecta, necostisitoare si eficienta, pentru ca tu sa nu te mai lovesti de mobila de fiecare data cand intri intr-o camera mica.

amenajarea-unei-camere-mici-6

  • Florile si Decoratiunile – Aliati sau Dusmani?

Dincolo de lucrurile scumpe si complicate precum mobila sofisticata si vopseaua de pe pereti, pana si micile detalii conteaza. Suspenda ghiveciul cu flori pe perete in loc de pervaz, pentru a nu lua din lumina. La fel si lampa de pe masa, pentru a nu ocupa spatiu. Vei pastra frumusetea si eleganta si in acelasi timp vei da senzatia unei camere mari, spatioase si aerisite!

amenajarea-unei-camere-mici-7

Lasa-ne un comentariu cu poza care ti-a placut cel mai mult.

Share this...