Idee amenajare curte interioara

17 Idei De Gradini Interioare Mici – Fabuloase de-a dreptul

Ce este o curte interioara? Definitia ne spune ca este un spatiu inconjurat de ziduri aflat fie in interiorul unei cladiri fie pe lateralul casei, intr-un gang marginit de doar 3 ziduri. Putem sa ne gandim la o curte interioara ca la un living in aer liber , unde ne putem bucura de natura, aer curat dar si de intimitate, ceea ce o gradina exterioara nu ne-o poate oferi.

 

 

GALERIE FOTO:

 

CREAREA ZONEI

Desemnarea „zonelor” pentru funcții diferite poate face de fapt un spațiu mic mai mare – încercați să separați o mică curte cu o zonă de ședere, un bar și chiar un mic afișaj de grădină. „Este vorba despre maximizarea imaginilor pătrate prin crearea de zone ori de câte ori este posibil”, spune designerul de interior Caitlin Murray de Black Lacquer Design.

Recomandare: 15 idei de terase amenajate în curte crează un spațiu modern în aer liber

„Pentru o gradina interioară mică, cred că este mai bine să aveți diferite mobiliere mai mici, care servesc diferite scopuri – cum ar fi o masă bistro pentru mese și o mică înotătoare în aer liber, pentru a vă relaxa, în loc să alegeți între o canapea mare sau un restaurant pentru șase persoane. Probabil că veți dori cele mai bune din ambele lumi și împărțirea diferenței face ca spațiul să devină mai mare. ”

 

INVESTIȚI ÎN PIESE MULTIFUNCȚIONALE

Cu imagini cu dimensiuni reduse, țintă pentru mobilier care pot face dublu serviciu. „Căutați piese multifuncționale de dimensiuni mici, care pot, de asemenea, să vă lumineze spațiul”, spune Mia Jung, directorul de interioare al Ike Kligerman Barkley. „Un scaun mic poate ține cafeaua de dimineață când este solo sau dublu ca o ședere suplimentară atunci când aveți prieteni”. Dar ați putea dori să ștergeți piesele voluminoase: „Alegeți cu atenție mobilierul pentru terase mici”, spune designerul de interior James Wheeler din J Proiectări Wheeler. Utilizați scaune pentru papuci, în loc de fotolii tradiționale – absența bratelor păstrează zona deschisă. ”

Recomandare: Peisaje uimitoare de curte pentru oameni cu stil și creativitate

 

ÎNCĂRCĂ O GRADINĂ VERTICALĂ

„Când aveți un spațiu exterior în aer liber, luați în considerare situația verticală a plantelor dvs.”, spune Chris Lambton, personificator de landsaft profesionist și gazdă a DIY Network’s Yard Crashers. „Există o serie de proiecte DIY și produse disponibile pentru a vă ajuta să realizați o grădină verticală. Umpleți spațiul cu flori colorate, viță de vie și plante medicinale. „Dacă nu aveți prea multă verdeata, designerul interior Kyle Schuneman are o soluție:” Îmi plac plantele agățatoare, deoarece  oferă o verdeață fără a lua un spațiu de podea. “

 

Iata si: Leagane pentru curtea din spate

Dacă aveți suficientă suprafață pentru a adăuga o plantă de podea sau două, sau aveți o suprafață pentru a afișa plante în ghivece, experimentați cu scară și dimensiune. „Adăugarea plantarelor de înălțime variabilă la un mică  gradină interioară sau balcon conferă sentimentul unui spațiu mai mare, direcționând ochiul în direcții diferite și creând un interes pe diferite nivele”, spune Amanda Reynal, designer de interior, Amanda Reynal Interiors.

NU UITAȚI DE ILUMINAT

Nu vrei să te lași în întuneric (sau invitații tăi). „Întotdeauna am iubit lămpile de masă pe porți,” spune designerul de interior, Dana Gibson. „Chiar și pe un mic pridvor, o lampă de masă adaugă ambianță și face ca spațiul pe timp de noapte să fie și mai magic și confortabil.” Dacă nu aveți un loc pentru a plasa o lampă, puteți opta și pentru lămpi cu șir de exterior, Un efect de vis și de a crea atmosfera perfectă pentru a vă bucura de aerul de vară pe timp de noapte.

Vezi si: Modele de iazuri naturale in curte

ACCESORII

Personalizați-vă spațiul în aer liber cu accente pline de culoare și un decor unic. „Adăugarea unui covor în aer liber poate face ca spațiul să se simtă ca o cameră suplimentară”, spune Jung. „Adăugați o plantă mică sau două și sunteți gata să vă bucurați de vară!” Și adunați pe perne:

Recomandare: 15 Idei mici și inspiratoare despre efectul decorativ de grădină

„Sunt un mare fan al pernei confortabile pentru mobilierul în aer liber, care poate face ca felia ta mică din aer liber să fie deschisă, Camera de zi „, spune David Stark, designer și planificator de evenimente. „Trucul meu? Am tăiat și am cusut o cârpă ieftină din pânză de terasă și prosoape de plajă pentru a crea perne. Când apare necesitatea, poți arunca cuverturile în mașină de spălat și în uscător.

sursa foto

 

Share this...