Living alb cu perete de accent maro

40 + de Livinguri Moderne : cele mai bune idei de amenajare si poze

Livingul este încăperea în care relaxarea complotează cu dezbaterile, locul unde prietenii sunt găzduiți, unde se comunică, se joacă jocuri de societate, se vizionează un meci de fotbal. Și, pentru a desfășura toate aceste activități, este nevoie de confort, de elemente ce produc plăcere de ambele părți: gazde și musafiri. Livingul trebuie să fie primitor, tocmai prin prisma activităților ce vor avea loc, să fie amenajat in culori deschise, lucru ce duce la un confort psihic ridicat, să fie locul de relaxare din casă după dormitor.

 

Living cu canapea gri

 

GALERIE FOTO:

 

 

 

Iar legat de stilul de amenajat, un living poate adopta oricare din stilurile cunoscute: modern, clasic, retro sau vintage, futurist…Înainte de amenajarea completă, trebuie stabilite funcționalitățile livingului. De exemplu, pentru seri în familie este nevoie de fotolii și o canapea mai mare, de o masă care să permită aranjarea unor gustări, a unor pahare, de spațiu pentru un televizor.

Citește și: Cum sa decoram un Living mic?


Dacă aveți întâlniri cu prietenii, din nou este nevoie de o masă unde veți discuta și veți servi ceva. Dacă nu dispuneți de spațiu doar pentru biroul vostru, puteți amenaja un colț din living pentru a muncii. Este nevoie de un mic birou cu scaun și eventual o mică etajeră unde veți aranja actele.

Recomandare: Bucatarii Moderne in Stil American – Iti plac?


Trecând la un alt element de decor, ajungem la tapet; cel care face să dispară acea ciudată senzație de perete rece. Tapetul trebuie ales în funcție de mobilier, de covor sau perne decorative, pentru a avea un element de legătură. După ce ați finalizat amenajarea livingului, trebuie ales covorul pentru ca decorul să fie perfect.

In alegerea covorului trebuie ținut cont de mărimea livingului; covorul trebuie să ajungă până în dreptul comodei sau fotoliilor. Mai mult, culoarea covorului va trebui aleasă in concordanță cu celelalte elemente din încăpere: tapetul, draperiile. Corect este ca persoanele care stau pe fotolii să simtă covorul sub picioare. Dacă livingul este mai mic, covorul va fi așezat chiar in fața măsuței de cafea, chiar lângă canapea sau fotoliu.

Vezi și: Cum decoram peretele cu TV-ul din Living


Se caută in ultima vreme covoarele tip shaggy, cele lățoase, care sunt confecționate din una, două sau trei culori. De asemenea, tot mai mulți oameni merg pe covoare cu imprimeuri abstracte, cu forme geometrice. Ca și texturi, veți găsi covoare din: lână – sunt rezistente, călduroase, dar pretențioase pentru că trebuie să fi cu mare băgare de seamă să nu le murdărești cu suc, vin. In plus, e bine de știut că lâna provoacă alergii; din mix de lână, din polipropilenă – fibră sintetică ce preia forma mobilei, poliester, iută, sisal.

Recomandare: Idei de living in culorile alb si rosu


In general, livingurile sunt în alb sau pastel. Cât de frumos și simplu poate fi un living mic, cu pereți albi, cu o canapea din piele muștar și culmea cu un covor cu nuanțe de roșu. Un living mai special, mai elegant poate avea pereții vopsiți într-un albastru cu tentă de gri, cu o masă mare, din lemn masiv, maro, fotolii gri, draperii maro, iar covorul cu model geometric, în combinații de maro și alb.

Puteți obține un living rustic, unde predomină pe plafon bârne de lemn, un perete este amenajat cu tapet maro, cu o canapea crem cu perne decorative în roșu, dar și din blăniță, iar covorul va fi unul cu zig-zaguri roșii. Livingul retro poate cuprinde un dulap mare, din lemn masiv, maro, o masă din sticlă și metal, fotolii vintage, galben-verzui, scaune maro, clasice, ferestre mari, largi, uși cu sticlă, cu rame din lemn masiv și un covor cât se poate de pufos, cu linii orizontale.

Vezi și: 24 de șeminee moderne care ne vor încălzi iarna aceasta


Covorul este un element important pentru living; poate în cea mai mare măsură, covorul dă notă încăperii și deduce și stilul livingului. De aceea, trebuie să i se dea și importanța cuvenită. Când vă propuneți să puneți bazele amenajării livingului, adică întocmirea proiectului, luați în calcul aspecte ce țin de socializare – întâlnirile cu prietenii, căldură – mese și momente în familie, partea estetică – elemente de decor ce pun in evidență spațiul, aici intrând și covorul, lumina, culorile predominante.

In timpul zilei, livingul trebuie să fie spațiul unde veți regăsi confortul după o zi grea de muncă, în comparație cu dormitorul unde vă veți retrage noaptea. Contează și spațiul disponibil, de aici reieșind și funcționalitățile livingului; ce puteți amenaja, ce puteți improviza.

Recomandare: Accesorizarea si Personalizarea Frumoasa si Eleganta a Camerei de Zi

Odată ce ați selectat canapeaua potrivită pentru dvs. și spațiul dvs. și o masă de cafea pentru a se potrivi, este timpul să vă amenajați camera de zi cu covorul perfect. Din materiale naturale, cum ar fi sisalul și iuta, textilele țesute manual și vintage persan sau orientale, am adăugat imagini sa va faceți o idee.

 

sursa foto

Share this...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.