24 de șeminee moderne care ne vor încălzi iarna aceasta

Șemineul este elementul care nu doar ne încălzește pe timpul iernii, dar ne și atrage în fața sa, făcându-ne parcă să visăm, în mână cu o cană de lapte cald, cu o carte și poate și o pisicuță lângă, care toarce ușor. Șemineul este elementul cu care asociem iarna, deși el poate fi folosit și ca design în restul zilelor. Poate fi elegant, cu stil, futurist, dar poate fi și clasic.
Oricum, cine va avea un șemineu în casă va avea doar de câștigat; și mai ales dacă va fi pe lemne. Va încălzi locuința, veți auzi lemnele trosnind…Ce e mai frumos?

 

Semineu placat cu caramida crem

 

GALERIE:

 

 

După cum se poate observa, un șemineu nu va da doar farmec încăperii, deși va fi centrul atenției tuturor celor ce vă vor trece pragul, dar va fi și acel magnet, un motiv în plus de a vă strânge în fața focului toți membrii familiei, de a povesti, de a bea un pahar de vin fiert, de a povesti ce ați făcut pe parcursul zilei etc. Șemineul poate fi amplasat în orice cameră, fie că vorbim de una dintr-un apartament la bloc sau una dintr-o vilă. De-a lungul timpului, au apărut fel de fel de modele de șeminee și astfel se știe de mai multe variante nu doar de cea a șemineului cu lemne. Avem în magazinele de specialitate șeminee independente, șeminee pe colț, șeminee incorporabile, șeminee pe perete etc.

Citește și: 10 Modele De Șeminee Moderne


Șemineele se pot încadra perfect într-un living open space: trecerea dintr-o încăpere în alta, fără limitarea cu uși. Va fi sigur încăperea cea mai frecventată din casă, cea unde vor avea loc majoritatea întâlnirilor, petrecerilor și ce poate completa mai bine decât un șemineu. În ceea ce privește designul interior, cel mai bine ar fi să amenajați in jurul șemineului un loc plăcut, călduros figurativ vorbind (n.r. căldura propriu-zisă va fi dată de șemineu). Puteți opta pentru două fotolii minimaliste, o măsuță pentru servit cafeaua sau ceaiul sau altă variantă vizează amplasarea unui covoraș pufos, moale, unde să stați, să povestiți, să vă jucați sau o saltea groasă, mică, unde, la fel, să stați și să vă relaxați. De asemenea, lângă un șemineu se poate amplasa și o mini bibliotecă. Veți avea la dispoziție cărțile preferate.

Vezi și: Seminee moderne pe lemne


Dacă e să vorbim de șeminee, puteți achiziționa șemineu pe gaz, șemineu electric, șemineu cu bio etanol etc. Sunt și persoane care optează pentru șeminee pe bază de bio etanol sau un șemineu mai mic, deoarece nu țin neapărat să aibă și rolul de a încălzi încăperea și de a arăta bine. Sunt și persoane care optează pentru soba șemineu care aduce mai multă căldură. Bine, în mod normal, o sobă șemineu este mult mai adecvată băilor, bucătăriilor. Alegerea ține de fiecare.

Vezi si: Descopera acest truc prin care poti economisi si tu bani la factura de incalzire


De la soba șemineu trecem la șemineele moderne, pentru livinguri elegante. Avem șemineu ce poate fi amplasat pe același perete cu televizorul sau mai degrabă putem încadra televizorul in structura șemineului. Tehnica modernă oferă fel de fel de soluții și pentru încălzit camera și pentru estetic.

Recomandare: 15 Idei pentru șemineuri de baie care vă vor ajuta să încălziți baia


Am putut observa că avem șeminee cu bibliotecă, șeminee pentru open-space sau șeminee cu spații de depozitare. Foarte utile, acestea din urmă sunt ideale pentru livingurile mici.
Foarte mulți optează pentru șeminee moderne cu sticlă pe colț. Focarele au două laturi de sticlă și sunt potrivite apartamentelor sau camerelor pe colț. În plus, nu va trebui să aveți prea mare grijă de sticla șemineului: focarele sunt căptușite cu șamota, un material special ce duce la auto curățarea sticlei tocmai prin încălzire.

Iata si: Tipuri de mobila elegantă pentru o mai bună organizare a locuintei


Așadar, nu trebuie să vă faceți griji că nu aveți de unde alege. Sunt destule modele de șeminee in magazinele de specialitate; contează cât de util va fi, ce dimensiuni să aibă și unde-l încadrați. Un șemineu este ideal într-o casă, și nu doar în living; merge perfect în bibliotecă, în biroul vostru. Pentru cei ce se bucură de un open-space, amplasarea unui șemineu este o idee foarte bună: dacă mai aveți și ferestre mari, veți admira de pe covorul pufos peisajul de iarnă și veți savura o ciocolată caldă.

Citește și: Corpuri de iluminat moderne

Când lunile de iarnă ne bat la fereastră, singurul nostru gând ne duce către un șemineu și o cana de lapte cu cacao, așezați pe un fotoliu, relaxându-ne la focul lor privind încântați de perspectiva călătoriei prin foc în noaptea rece. Indiferent de stilul de design, șemineul este inima casei și merită o atenție deosebită. Inspirați-vă așadar de aceste șeminee șic pentru a vă încălzi această iarnă.

sursa poze

Share this...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.